File de dorada in sos de portocale si rozmarin, cu legume

de mirela0911 in Peste, 13 Dec 2020 | 4251 vizualizari

 

Cui nu-i place pestele? :D In ultima vreme aleg sa cumpar file de peste pentru ca asa il prefera copiii si incerc sa il prepar cat mai divers. Asa este si aceasta varianta. A iesit un pranz gustos si sanatos. Bine, unii nu se impaca cu legumele si atunci am facut cartofi natur dar si asa tot bun a fost. :P

 

INGREDIENTE

  • 4 buc file de dorada
  • rasnita cu sare, piper si rozmarin
  • 2 lg ulei de masline
  • 25 g unt
  • 2 crengute mici de rozmarin
  • sucul de la 2 portocale
  • 1 punga legume congelate (broccoli, conopida, morcovi)
  • 4 cartofi potriviti
  • lamaie pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de dorada in sos de portocale si rozmarin, cu legume:

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga de apa, eventual se sterg cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, rasnite proaspat.

Se curata cartofii, se spala, se taie in cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare.

Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu sarea peste care se toarna legumele congelate in momentul in care incepe sa clocoteasca apa. Se lasa timp de 8-10 minute sa fiarba.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline sa se incinga. Se pune pestele si se lasa cate 3 minute pe fiecare parte.

Intr-o alta tigaie se pune untul la topit in care se pune si rozmarinul. Se storc portocalele si se adauga sucul peste unt. Se amesteca si se lasa sa fiarba incet.

Cand este gata pestele, se transfera in tigaia cu sosul de portocale si se mai lasa cel mult 5 minute pentru a se patrunde aroma. Cu ajutorul unei linguri stropim pestele deasupra cu sosul din tigaie.

Se serveste imediat alaturi de legumele stropite cu sosul din tigaie sau cu cartofi natur, dupa preferinte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pestele se intoarce cu grija de pe o parte pe alta pentru a nu se zdrobi.

2

Se poate folosi orice fel de file de peste, dupa preferinte.

3

Se poate servi doar cu cartofi natur.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de dorada in sos de portocale si rozmarin, cu legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba din piept de vita, cu legume